Bio rode kruisbessenjam van Sprankenhof

7 juli 2010

Rode kruisbessenjam van Sprankenhof Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Via Sprankenhof heb ik behalve een paar kilo verse kruisbessen ook een doosje kruisbessenjam gekocht. Daar heb ik nog een leuk plan mee voor de bezoekers van deze website maar daarover later meer. Wanneer je aan een kruisbes denkt, zie je toch eerst een groene bes voor je. Maar er zijn kruisbessen in alle kleuren: wit, groen, rood en paars. Deze kruisbes is duidelijk gemaakt van paarse kruisbessen en het resultaat ziet er prachtig uit!

Het uiterlijk van een product is natuurlijk zeer belangrijk maar uiteindelijk gaat het toch om de smaak. Eerst maar eens proeven wat ze er bij Sprankenhof van gemaakt hebben. De jam is qua consistentie precies goed. Niet te dik en niet te dun. De pitjes en kleine schilletjes (lekker!) zitten nog duidelijk in de jam. De smaak: geweldig lekker.

De jam is bereid met 45 gram vruchten per 100 gram. Het totaal gehalte aan suiker is 62 gram per 100 gram jam. De jam bevat dus relatief veel suiker. Ik zet dit er expliciet even bij omdat ik vaak mail krijg van mensen die minder suiker willen eten of zelfs helemaal geen suiker mogen eten. De ingrediënten: suiker, kruisbessen, citroenzuur, pectine. Alle ingrediënten zijn zoals gezegd van biologische teelt.

Eindoordeel: echt een heerlijke kruisbessenjam in een mooie verpakking. De jam zit in mooie potjes van 285 gram en kost € 2,75. Deze jam en nog veel meer lekkere producten zijn te bestellen bij Sprankenhof.

Volg Sprankenhof op Twitter.

Liever zelf kruisbessenjam maken? Bekijk dan het recept voor kruisbessenjam.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.