Over Kruisbes.nl

In de moestuin van mijn opa en oma in de Achterhoek stonden ze al. Kleine kruisbesstruiken met die mooie groene bessen eraan. Het was moeilijk om ze niet te vroeg te plukken maar dan zijn ze toch echt te zuur. Als de bessen eenmaal echt rijp waren dan kon het snoepen beginnen. Een mooi gevoel. Het ‘ze zijn er weer gevoel’ en dat heb ik nog steeds!

Niets zo lekker als een kom met kruisbessen. Kruisbessen zijn heerlijk om zo op te eten, met echte vanillevla of in een Limburgse kruisbessenvlaai. Alleen, ze zijn bijna nergens meer te koop. Je moet geluk hebben. Of mensen kennen met een moestuin of beter nog ze gewoon zelf verbouwen. Het is weinig werk en je kunt soms wel een kilo kruisbessen per boompje oogsten. Die paar schrammen van die gemene stekels ben je dan zo weer vergeten.

Om de kruisbes weer op de kaart te zetten ben ik deze site begonnen. Ik hoop dat iedereen met de tips, trucs en adressen waar je ze nog kunt krijgen weer met kruisbessen gaat koken of ze in de tuin plant. Oh… en dat winkeliers ze ook gewoon weer gaan verkopen natuurlijk!

Veel kruisbessenplezier,

Okke Amerongen

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.