Kruisbessen brûlée

Kruisbessen brûlée Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

  • 250 gram rijpe rode kruisbessen
  • 6 eetlepels biologische kruisbessenjam
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 1 eetlepel limoensap
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 250 gram Mascarpone
  • 125 ml dikke Griekse yoghurt
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Iedereen kent crème brûlée, maar kruisbessen brûlée?! Via Carla Wisse kreeg ik dit lekkere recept toegestuurd. Een mooie nieuwe uitdaging. De smaak is heerlijk. Het knapperige dakje met daaronder het romige mengsel met friszure kruisbessen: heerlijk!

Was de kruisbessen en halveer ze. Meng de kruisbessenjam met het limoensap en het rozenwater en schep er de gehalveerde kruisbessen door. Verdeel dit mengsel over 4 ovenvaste dessertschaaltjes van 200 cc inhoud.

Klop de witte basterdsuiker met de limoenschil en de yoghurt door de mascarpone en verdeel dit over de kruisbessenmassa. Dek het mengsel af met de lichtbruine basterdsuiker. Zet de schaaltjes op een ovenrooster 4 minuten dicht onder de hete grill.

Je kunt deze brûlée natuurlijk ook maken met een speciale brander. Deze is te zien op de foto. Hiermee kun je met grote precisie zorgen dat de suiker overal flink borrelt. Als dat het geval is stop je met branden en vervolg je het recept.

Gebruik je de grill haal de dessertschaaltjes er dan uit zodra de bruine suiker flink borrelt. Laat de schaaltjes eerst 1 uur op het aanrecht afkoelen. Zet ze daarna nog een uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk