Kruisbessentaart met roomvulling
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
19 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 45 minuten
- Aantal personen:
- 8
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 pak biscuitjes / petit beurekoekjes
- 500 gram kruisbessen
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 3 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vloeibare boter
- poedersuiker
Op de Facebook pagina over kruisbessen plaatste Monique van den Bruel een foto van een kruisbessentaart. Op mijn vraag of ze misschien het recept ervan ook wilde delen kreeg ik meteen een mail met het recept. Bedankt Monique, van deze taart zullen heel wat mensen gaan smullen!
Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Met vork het deeg doorprikken. Verkruimel de koekjes en leg ze op het bladerdeeg. Leg hierop de kruisbessen die je in 2 geneden hebt. De taart mag goed vol liggen. In een maatbeker maak je een mengsel van de eieren, room, suiker, 3 eetlepels bloem en 1 eetlepel vloeibare boter.
Giet dit over de kruisbessen. Bakken op 170 graden tot het een beetje bruin kleurt. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.
Claudine vancraeynest 26 juni 2011 02:00 uur
Ik maakte ook ooit zo’n taart maar deed er nog wat kaneel bij.
Okke Amerongen 26 juni 2011 12:41 uur
Hallo Claudine, Lekkere suggestie volgens mij. Snufje kaneel in de taart. Ik ga het de volgende keer proberen. Bedankt voor de tip!
maria 29 juni 2011 18:43 uur
ga het zo uit proberen of zeker morgen dit jaar een grote oost meer dan drie emmers vol van vijf struiken groetjes maria
Claudine vancraeynest 29 juni 2011 20:02 uur
Ge moogt mij een paar kilo opsturen Maria. In de winkel zijn ze zo duur. Veel genot van uw taart, mét of zonder kaneel
Okke Amerongen 29 juni 2011 20:05 uur
Kruisbessen zijn inderdaad duur in de winkel. Zelf plukken is een leuke en voordelige oplossing. Ik heb een lijstje met adressen op de site staan. Er zitten ook een paar adressen in België bij. Als jullie meer adressen weten van pluktuinen dan hoor ik het natuurlijk graag.
Claudine vancraeynest 29 juni 2011 20:36 uur
waar vind ik die adressen ? Moet wel eens leuk zijn op een zonnige dag, zelf bessen plukken. Wel in België aub
Okke Amerongen 29 juni 2011 20:56 uur
Onderaan deze pagina staan adressen in België: https://www.kruisbes.nl/te-koop/ . Ik hoop dat er wat bij jullie in de buurt is!
Anne-Marie 9 juli 2011 20:12 uur
Heb deze vandaag gemaakt, maar vind 1 rol Marie-koekjes echt teveel voor de bodem. Volgende keer minder koekjeskruim en meer fruit, vooral ook grotere bessen. Ik heb nu veel kleine verwerkt en daar zie je na het bakken weinig van terug.
friedy 25 juli 2012 21:56 uur
de roomtaart met kruisbessen ziet er zo goed uit heb hem vandaag gemaakt maar hy wordt niet gaar . wat heb ik verkeert gedaan?
friedy 28 juli 2012 18:22 uur
heb deze roomtaart gemaakt maar is niet gaar geworden. denk dat t te lage temperatuur is geweest. had minstens 200gr moeten zyn.wel jammer .
Okke Amerongen 28 juli 2012 19:14 uur
Hallo Friedy, Jammer dat de taart niet goed gelukt is. Ik weet niet hoe het komt maar waarschijnlijk heb je de kaart dan te kort gebakken?
Nongka 14 juli 2013 23:45 uur
Heel lekker ik heb ze net klaar en kan niet wachten tot de taart koud is .
Dank u welllllllll Nongka
katrien 21 juli 2013 19:12 uur
Nationale feestdag, een nieuwe koning en een nieuwe taart in de oven. Ze wordt onze nationalefeestdagtaart
ria 28 juli 2013 11:45 uur
Heb de taart in de oven staan. Heb er per ongeluk wat kerrie bij gedaan ipv kaneel.Nog wel wat kaneel erbij gedaan. Het smaakt vast ook heerlijk.
Lieve 30 juli 2013 09:18 uur
Lekkere taart!
arja 10 augustus 2013 19:41 uur
Over wat voor soort room gaat het? kookroom of banketbakkers room?
Okke Amerongen 11 augustus 2013 21:51 uur
Hallo Arja, Ik heb het even bij Monique nagevraagd en het kan gewoon met slagroom. Voor de duidelijkheid heb ik het ook bij de ingrediënten in het recept aangepast.
arja 17 augustus 2013 12:48 uur
Ben de taart aan het bakken maar de roomvulling is helemaal naar onder gezakt dus zie ook niet of het bruin word,doe ik iets fout?
Linde 16 juni 2014 08:04 uur
Beste,
super lekkere taart !!
Had iets te weinig kruisbessen en heb dit aangevuld met aardbeien.
Was ook lekker.
Bedankt om ons te laten genieten van fruit dat niet zo erg bekend is 🙂