Pavlova met kruisbessen

Pavlova met kruisbessen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
90 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

  • 6 eetlepels kruisbessenjam (liefst zelfgemaakte)
  • 200 gram rijpe kruisbessen
  • 2 eetlepels crème de cassis
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 grote eiwitten
  • 225 gram suiker
  • 2 theelepels custardpoeder
  • 2 theelepels (appelcider-)azijn
  • 250 gram mascarpone
  • 1/8 ltr slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Via Mireille Nieuwenhuizen ontving ik dit heerlijke recept voor Kruisbessenpavlova. Eerlijk gezegd bak ik niet zo heel vaak iets. Als je dan toch een keer iets bakt dan is een pavlova meteen behoorlijk spectaculair! Deze pavlova is echt prachtig om te maken en super lekker!

Warm de oven voor tot 120 graden. Vel bakpapier op de bakplaat van de oven leggen. Eiwitten zeer stijf kloppen in een absoluut vetvrije kom. Door het stijve eiwit in gedeelten de suiker kloppen en daarna de custard en azijn. Tip van Okke: gebruikt hiervoor een keukenmachine of een mixer want je moet behoorlijk lang kloppen.

Eiwitschuim voor pavlova Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Schep het eiwit in een cirkel met een doorsnee van ca 30 cm op de bakplaat. Strijk met de achterkant van een natte lepel de binnenkant glad en trek er de zijkanten ietwat mee omhoog. “Bak”, in feite is het bijna drogen, de bodem 90 minuten midden in de voorverwarmde oven. Schakel de temperatuur uit en laat de bodem nog 1 1/2 uur in de oven staan.

Zet de bodem daarna op een grote platte schaal. Tip van Okke: met een platte schaal voorkom je doorbuigen in het midden als je de pavlova gaat vullen.

Smelt de jam en roer er de crème de cassis, het citroensap en de gewassen kruisbessen door.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer in een andere kom de mascarpone los. Zo meng je het makkelijker samen met de slagroom. Meng nu de mascarpone en slagroom en schep dit op de schuimbodem. Laat de omhoog gestreken zijkanten vrij. Verdeel het kruisbessenmengsel over de roommassa. Eet smakelijk!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk