Eerste kruisbessen van 2010 leverbaar

4 juni 2010

Eerste kruisbessen van 2010 Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Aardbeienteler Boden uit Achtmaal levert sinds 24 april verse kruisbessen via de Greenery. Dit nieuws had ik dus even gemist. Hij is de enige teler die kruisbessen in een verwarmde kas teelt. Hierdoor is hij in staat om ruim voor het normale seizoen te leveren. Normaal zijn er voor eind juni geen kruisbessen uit de open teelt. Geluksvogels of goede speurders kunnen dus nu al van verse kruisbessen genieten.

Xenia kruisbesHet ras dat Boden teelt is Xenia. Dit is een zeer vroeg kruisbessenras met een grote rode bes en een zoetzure smaak. Dit ras staat niet in de kruisbessenrassenlijst op deze site want het ras is niet meeldauw resistent. Dit jaar is het tweede jaar dat Boden kruisbessen uit de verwarmde kas oogst. Teler Boden hierover De bessen zijn prima van kwaliteit, het is een mooie rode bes en zoetzuur van smaak.

Verder is er weinig informatie te vinden waar die kruisbessen nu te koop zijn. Op de website staat wel: er is momenteel genoeg werk voor iedereen. groetjes de webmaster reinout
Mooi is dat, daarmee heb ik nog niet de eerste kruisbessen van het seizoen šŸ™

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.