Fruitpluktuin De Fruittuin in Eastermar

9 augustus 2010

Pluktuin De Fruittuin in Eastermar Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In De Fruituin in Eastermar (Oostermeer in het Nederlands) kun je kruisbessen, rode bessen, zwarte bessen, frambozen, bramen, Japanse wijnbessen en blauwe bessen plukken.
Bij het leuke winkeltje van De Fruittuin krijg je een klein bakje (500 gram) of een grote bak om te plukken (1 kilo). Achteraf betaal je per gewicht. We kregen nog een korte uitleg waar we mochten plukken en dan kan het plukfeest beginnen!

Winkel zelfpluktuin De Fruittuin in EastermarIk was er op 6 augustus om fruit te plukken. Het seizoen voor kruisbessen was helaas voorbij. Ik heb er nog wel een flesje kruisbessensaus kunnen kopen. Verder verkopen ze ook rode bessensaus, wat kant en klaar geplukte bessen en nog enkele andere fruitproducten. Daarover later meer want er lagen briefjes voor een gerecht met deze kruisbessensaus. Dat wil ik nog gaan maken zodat iedereen dit ook zelf kan maken.

Begin augustus waren er helaas alleen frambozen en bramen. Geen probleem. In een uurtje pluk je een mooie voorraad bij elkaar. We hebben er lekkere frambozen- en bramenjam van gemaakt. Heerlijk!

De fruittuin is gevestigd op een terrein van 3 hectare en bestaat nu 12 jaar. De eigenaren zijn Paul en Dianne Schouten. De fruittuin zelf is ongeveer 1 hectare groot. Verder is er ook ruimte om te overnachten voor groepen of in een appartement. Ook worden er creatieve cursussen gegeven.
Meer informatie is te vinden op de website van De Fruittuin.
Hier vind je alle pluktuinen.

Reacties

  1. j.bouma 11 februari 2013 15:19 uur

    ik wil graag adressen van jutteperen. Kan dat s.v.p. Dank

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.