Kruisbessenoogst bij Frederik Bunt, fruitteler in Slijk-Ewijk

16 juni 2010

Kruisbessenteler Frederik Bunt uit Slijk-Ewijk Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Als je een bakje kruisbessen in de winkel koopt, sta je er niet echt bij stil wat er bij komt kijken om kruisbessen te telen. Kruisbessenteler Frederik Bunt legt het uit in een filmpje van 2 minuten. De grootste bedreiging voor zijn kruisbessen? Kraaien, uit een natuurgebied nog wel!

Frederik bunt teelt 2,5 hectare kruisbessen. Om de meeldauw te onderdrukken zorgt hij ervoor dat er lucht onder de planten door kan stromen. Hiervoor snoeit hij de onderste takken weg en leidt hij de kruisbessen omhoog langs bamboe. Het telen van kruisbessen door particulieren is natuurlijk heel anders. Toch geeft Frederik een goede tip, ook voor huis, tuin en keuken liefhebbers: snoei je struik open. Dit zorgt voor mooiere en grotere bessen die minder gevoelig zijn voor ziektes.

De meeldauw waar dhr. Bunt het over heeft kan door particulieren beter voorkomen worden door de keuze van kruisbesrassen die niet vatbaar zijn voor meeldauw. Dan hoef je geen gif in je moestuin te spuiten. Bekijk hiervoor de kruisbessenrassenlijst op deze site.

Reacties

  1. jolien 5 augustus 2013 13:34 uur

    kan ik kruisbessen bij je kopen zo ja wanneer ben je open

  2. Okke Amerongen 11 augustus 2013 08:22 uur

    Beste Jolien, Hiervoor kun je het beste contact opnemen met Frederik Bunt. Ik verkoop zelf geen kruisbessen, helaas.

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.