Hangop met kruisbessen en vlierbloesemsiroop

Hangop met kruisbessen en vlierbloesemsiroop Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
5 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 250 gram kruisbessen
  • flesje vlierbloesemsiroop

Hangop klinkt zo lekker ouderwets! Het is een yoghurt die je uit laat lekken in een theedoek. Vroeger werd deze doek opgehangen, vandaar de naam hangop. De uitgelekte yoghurt is heerlijk dik en romig. Van 1 liter yoghurt lekte bij mij maar liefst 400 milliliter vocht uit! Er blijft genoeg over voor een nagerecht voor 4 personen. De hangop combineer je met de friszure kruisbessen en lekkere vlierbloesemsiroop. Heerlijk!

Uitgelekte hangop Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Hangop klinkt als een hoop gedoe maar het is echt heel makkelijk. Pak een pan en hang hier een vergiet of een zeef in. Maak een fijne doek nat en wring hem uit. Leg deze doek in het vergiet of de zeef. Giet nu het hele pak yoghurt erin. Aan de rand in de doek op de foto is te zien dat er heel wat vocht uit lekt. Laat de yoghurt een nacht uitlekken en HEBBES: Hangop! Laat de hangop niet te lang hangen want dan kun je het met mes en vork eten.

Was de kruisbessen en verwijder steeltjes en kroontjes. Schep op elk bord een paar lepels hangop. Leg op ieder bord een paar door de midden gesneden kruisbessen en leg er ook een paar hele kruisbessen bij. Giet een flinke scheut vlierbloesemsiroop over de hangop. Eet smakelijk!

Reacties

  1. francine 30 juni 2011 15:35 uur

    Ga ik maken, lijkt me lekker