Kruisbessen vanille smoothie

Kruisbessen vanille smoothie Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
4
 • 200 gram rode kruisbessen
 • 250 ml. dikke yoghurt (roer)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 15 ml. citroensap
 • 1 bol vanille-roomijs

Van Marian van Baardwijk ontving ik dit lekkere recept. Ze heeft een moestuin waarin kruisbessenstruiken staan. Behalve van lekker koken houdt Marian ook van bloemschikken. Op de foto van de smoothie zie je een bloemstuk van haar hand. Deze smoothie is heerlijk verfrissend. Geniet ervan!

Het verhaal van Marian: Ik ben een van de gelukkige mensen die in het bezit is van een moestuin met o.a. kruisbessenstruiken. Die struiken heb ik geplant omdat mijn man vroeger toen hij klein was en nog in Brabant woonde vaak bij zijn opa kruisbessen ging plukken en daar goede herinneringen aan heeft. Zelf kende ik de kruisbes alleen van naam maar nu vind ik ze zelf ook erg lekker. Onze kinderen zijn niet allemaal wild van die kruisbessen behalve als ik ze in mijn zelfbedachte smoothie verwerk.

Bereiding:

Was de kruisbessen en pureer ze met een staafmixer of blender. Zeef de kruisbessenpuree zodat er geen pitjes en velletjes meer inzitten. Vermeng met de staafmixer of in de blender de kruisbessenpuree met 250 ml., dikke yoghurt, de vanillesuiker en het citroensap. Voeg als laatste het roomijs toe en klop nog even tot het een mooie schuimige massa is. Schenk in een mooi glas en garneer met een schijfje citroen en een blaadje munt.

Marian, hartelijk dank voor dit lekkere recept!

Reacties

 1. Trea 6 juli 2011 22:01 uur

  Lekker. Je moet wel een beetje van zuur houden.

 2. Marie 10 juli 2011 17:40 uur

  voor hoeveel mensen?

 3. Okke Amerongen 10 juli 2011 17:48 uur

  Ik heb het recept van Marian gekregen dus ik weet het niet zeker. Als ik de hoeveelheden zo zie denk ik dat dit genoeg is voor 2 flinke glazen of 4 kleinere.