Kruisbessenmascarponeijs

Kruisbessenmascarponeijs Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

 • 500 gram kruisbessen
 • 50 gram suiker
 • 250 gram mascarpone
 • 150 gram poedersuiker
 • 2,5 dl room of volle melk
 • 1 zakje vanille suiker

Jeanne Mussche mailde mij dit lekkere recept. Enthousiast vertelde ze dat ze ook gek is op bijzonder fruit. Verder blogt Jeanne iedere dag! Naast al die drukte, heeft ze toch nog tijd gevonden om mij een lekker recept voor kruisbessenmascarponeijs te maken. Gelukkig, want dit is echt heerlijk ijs!

Doe de kruisbessen in een pan met de suiker en een 1/4 kopje water. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Kijk of de suiker goed is opgelost. Doe de vruchten in een zeef en pureer ze. Proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suiker bij). Zet even opzij.

Doe in een kom de mascarpone en prak het met een vork fijn. Klop er nu vanille suiker en de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop de slagroom lobbig en doe bij het mascarpone mengsel. Let erop dat er geen klontjes mascarpone meer in het mengsel zitten. Doe het gladde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de machine.

Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel in een diepvries doos en klop ieder half uur door. Is het ijs bijna dik genoeg, voeg dan de kruisbessenpuree erbij. Er moet een marmer effect ontstaan bij het mengsel in de diepvries doos. Schep de kruisbessenmoes erdoor heen en zet terug in de vriezer tot gebruik. Eet smakelijk!

Tips:

Serveer in mooie glazen met toefje slagroom erop en steek er een mintblaadje in.
Maak dit gerecht ook eens met een andere kleur kruisbessen. Het gerecht ziet er dan weer compleet anders uit.

Neem ook eens een kijkje op de website met de verhalen van Jeanne. Alsof dat al niet genoeg is, lukt het Jeanne ook nog om een weblog bij te houden. Wat zeg ik, Jeanne blogt zelfs iedere dag! Dat lukt mij voorlopig nog niet, dus petje af. Jeanne, ontzettend bedankt voor je hulp en voor het lekkere recept.

Reacties

 1. Marie-lou Gommers 13 juli 2014 17:52 uur

  Er staat dat je room of melk kan gebruiken, maar er staat niet bij wat je met de melk moet doen, room moet lobbig geklopt, dat lukt met melk niet echt. Dan staat er niet bij voor de ijsmachine wanneer je de kruisbessen er in kan doen, wel heel uitgebreid als je geen ijsmachine hebt. Ik ga de kruisbessen er direct indoen en last nog weten of het gelukt is met de melk, ML

 2. Jeanne 24 juli 2014 13:34 uur

  Room klop je lobbig en melk roer je zo door de mascarpone.
  je maakt eerst het ijs en op het laatste schep je het kruisbessen mengsel erdoor.Als je in de machine maakt haal je het ijs uit de machine als het klaar is en schep het kruisbessenmengsel erdoor heen(je hebt dan ook marmereffect)
  Maar je kunt het kruisbessen mengsel ook meedraaien in de ijsmachine.Succes….