Agrest w czekoladzie – Kruisbessen in Chocolade

1 februari 2012

Agrest w czekoladzie - kruisbessen in chocolade Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de Grüne Woche in Berlijn presenteren landen de eigen specialiteiten. Op de beurs zijn vooraanstaande voedingsproducenten aanwezig en kun je diverse bijzondere producten ontdekken en proeven. Bij een Poolse kraam ontdekte ik kruisbessen in chocolade. Een combinatie die ik nog nooit geproefd had. De combinatie werkt perfect, eerst proef je zoete chocolade en binnenin zit een hele kruisbes. Na de smaak van de chocolade klapt de bes in je mond open en proef je de fris zure smaak. Heerlijk!

Ik wilde meteen een doos kopen om er iedereen mee lastig te vallen. Helaas, deze kruisbessen in chocolade waren alleen maar om te proeven voor bezoekers aan de stand. In de stand werd mij duidelijk waar het echt om draaide: het werven van bezoekers aan Polen. Ik had er een ontzettend leuk gesprek over Polen. De korte samenvatting: ik moet een keer naar Polen komen, de natuur is prachtig en in Polen hebben ze de mooiste vrouwen:-) Dit laatste heb ik trouwens in nog wel meer stands gehoord dus dit aspect zal ik maar niet de doorslag laten geven.

Ik spreek of lees totaal geen Pools dus het is lastig om meer informatie over deze lekkere chocolade te vinden. Ik heb gelukkig toch nog een website kunnen vinden van de producent met voor mij onleesbare informatie. De producent heeft in ieder geval gekozen voor een internationale naam: Choco Fruits. Als ik ooit in Polen ben ga ik zeker op zoek naar deze lekkere kruisbessen in chocolade.

Kijk voor meer informatie eens op de site van Choco fruits.

Reacties

 1. Klaasjan Haar 6 februari 2012 09:14 uur

  Hoi Okke,

  Ik heb al eens je blog gelezen op frankwatching waarin je de kruisbes, vooral op facebook, prachtig in de markt weet te zetten. Ik volg veel op gebied van chocolade op internet en kwam je gisteren alweer tegen!
  Als jij heerlijke kruisbessen hebt die je in chocolade wilt verwerken, dan heb ik wel de chocolade. Laat maar eens weten!

 2. Okke Amerongen 7 februari 2012 16:40 uur

  Hallo Klaasjan, Als de kans zich voordoet ga ik graag een keer dit chocoladeexperiment met jou aan. Bedankt voor het aanbod!

 3. Corrie 22 maart 2012 16:10 uur

  Wat een goed idee! Heb een kruisbessenstruikje staan, maar de opbrengst is (nog) niet groot genoeg om er écht mee te koken. Vorig jaar heb ik alle kruisbesjes zó van de struik opgegeten, maar in chocolade dippen kan natuurlijk ook 🙂

 4. Okke Amerongen 30 maart 2012 12:05 uur

  Hallo Corrie, Wie weet heb je dit jaar wel een enorme oogst en kun je wel kruisbessen in chocolade maken. Ik hoop het van harte!

Over deze site

Kruisbes.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kruisbes.nl alles over het doel van deze site.